Historische huizen en meer

Green and Gorgeous: Presentatie van het New American Home 2014


NAHB / Trent Bell Photography

Het New American Home voor 2014, gelegen in de uitlopers van Henderson, Nevada, is een 'ideeënhuis' met nieuwe trends in woningontwerp- en bouwtechnologieën die onlangs te zien was tijdens de International Association of Home Builders '(NAHB) International Builders' Tonen. Architect Jeffrey Berkus en interieurarchitect Marc Thee hebben in hun ontwerp voor dit showhuis van 6700 vierkante meter de natuurlijke elementen van vuur, water, metaal, aarde en hout geëerd, terwijl bouwer Josh Anderson van Element Building Company de nieuwste trends in de bouw van wetenschap om hun visie tot leven te brengen.

marc-michaels.com

“Het New American Home 2014 staat voor hoe mensen gaan leven en hoe dat kan aanvoelen,” legt Thee uit, die samen met Berkus naadloos binnen en buiten heeft geïntegreerd en ten volle profiteert van de adembenemende uitzichten van de site op Las Vegas vallei. Door organische en moderne esthetiek te combineren, creëerden ze een weelderige omgeving voor het gezinsleven van de 21ste eeuw.

NEEM DE HUISTOUR HIER

Hoewel het New American Home luxueus is benoemd, was een van de belangrijkste doelen van het team praktisch: het bereiken van de status Emerald onder de National Green Building Standard. De eerste stap om dat doel te bereiken, was het huis oriënteren om natuurlijk licht en zonne-energie te maximaliseren terwijl de warmtewinst door zonne-energie minimaal was. Tijdens het bouwproces gebruikte de bemanning van Anderson duurzame materialen en innovatieve bouwproducten. Om de natuurlijke energie van de zon te benutten om het huis van stroom te voorzien, hebben ze fotovoltaïsche panelen op het dak geïnstalleerd.

Het ontwerpteam omarmt het idee dat de gezinnen van vandaag flexibele ruimtes nodig hebben en bevatte een bijgevoegde 'casita', een zelfstandige suite die kan worden gebruikt als kantoor of gastenverblijf zonder toegang tot het hoofdgebouw. Een grotere koetsuite is toegankelijk via de aangrenzende trap of lift. Beide accommodaties dragen bij aan het multigenerationele karakter van het ontwerp van het New American Home, dat huisvestingsopties biedt voor schoonouders of volwassen kinderen die dichtbij en toch onafhankelijk willen zijn.

NAHB / Trent Bell Photography

Net binnen de voordeur van het hoofdgebouw, zet een waterval een kalmerende toon terwijl bezoekers de porseleinen promenade aflopen die naar het hart van het huis leidt. "De eerste verdieping is ontworpen rond een entreegalerij waar alle ruimtes met elkaar verbonden zijn maar eigen kwaliteiten hebben", zegt Berkus, verwijzend naar de ruimte met twee verdiepingen verankerd door de promenade.

Aan de linkerkant van de promenade, de state-of-the-art keuken herbergt twee eilanden - een voor koken en een tweede voor eten en huiswerk. "De levensstijl van vandaag dicteert open-living plattegronden," zegt Thee. “Dus keukens moeten voelen als onderdeel van uw leefruimte.” Om de keuken te definiëren en te integreren, schuwden Thee en Berkus muren en gebruikten in plaats daarvan ontwerpelementen, zoals verlichting, vloerbedekking, wandafwerking en meubels, om een subtiele overgang van de keuken naar de aangrenzende woonkamer.

Aan de overkant van de promenade heeft het eetgedeelte glazen wanden die open glijden in zakken, waardoor de binnenruimte wordt uitgebreid naar het terras bij het zwembad en de buitenkeuken. Een zwevende trap ondersteund door een zaagtandbundel, een kunstzinnige combinatie van hout en metaal, leidt naar de tweede verdieping. Een van de twee master suites van het huis is verscholen naast deze trap en beschikt over een bad van glas en steen geïntegreerd in de slaapkamer.

Boven, glazen balustrades rondom de galerij kijken uit. Een mediaruimte fungeert als familiebijeenkomstruimte en deelt een privéterras met de uitgebreide master suite op de tweede verdieping. In deze open retraite scheidt een tweezijdige open haard scheidingswand de slaap- en badzones. Twee extra familieslaapkamersuites en een wasruimte completeren de tweede verdieping.

"Vanaf het begin wisten we dat we een modern ontwerp wilden vanwege de efficiëntie, maar ik wilde niet dat het koud of industrieel aanvoelde", herinnert Anderson zich aan zijn vroege ontmoetingen met Berkus en Thee. "Ik ben zo blij dat het het meest energiezuinige New American Home is dat ooit is gebouwd, en dankzij alle natuurlijke elementen die we binnen hebben gebracht, is het echt warm en uitnodigend."